Híreink

MEGJELENTEK A KONFERENCIA KÖTETEK!

Előadóink és kiállítóink 1-4 oldalas tartalmi kivonataival, letölthetők a konferencia kiadványai: MPK kötet magyar nyelven, EWAE kötet angol nyelven.

A szervezők köszönik a mintegy 260 részvevőnek, hogy együtt konferenciázott velünk, és szeretettel várnak mindenkit a 2018-ban, az ELTE BTK-n megrendezendő 2. Művészetpedagógiai Konferenciára! Fókuszban: a zene, központi témánk a kreativitás.

2017-07-17 09:34:16

HASZNOS INFORMÁCIÓK, ÚJ RÉSZLETES PROGRAM LETÖLTHETŐ!

A konferencia új részletes programja innen letölthető. Hasznos információkat tölthet le innen.

Regisztráció június 22-én 8:00-tól az ELTE TTK lágymányosi épületében. A TTK Északi Tömbje, az A) épület a Petőfi híd budai hídfőjénél van. Bejárat a Duna felőli III. kapun.

Plenáris előadások 10:00-től a mélyföldszinten, a -1.85-ös Harmónia Teremben.

2017-06-18 09:39:52

MTA MŰVÉSZETPEDAGÓGIAI KUTATÓCSOPORTOK BESZÁMOLÓ RENDEZVÉNYE

Konferenciánk az MTA Tantárgy-pedagógiai Kutatási Programjához kapcsolódik. A teljes kutatási programról készült tájékoztató innen letölthető.

A művészetpedagógiai kutatócsoportokból Kárpáti Andrea, a konferencia elnöke, Deszpot Gabriella és Gévayné Janurik Márta és előadásokat tartanak és a természettudományok oktatásával foglalkozó kutatócsoport vezetőkkel, Szalay Lucával, Tél Tamással és Vancsó Ödönnel együtt kerekasztal beszélgetésen vesznek részt. (Vö. a Rövid programot). Az MTA-SE Egészségnevelés Kortárs-Oktatással Kutatócsoport vezetője, Falus András plenáris előadást tart.

2017-06-08 12:55:08

A BENYÚJTOTT ABSZTRAKTOK ÉRTÉKELÉSE MEGTEKINTHETŐ

A BENYÚJTOTT ABSZTRAKTOK ÉRTÉKELÉSE MEGTEKINTHETŐ itt: Regisztráció--> Szakmai anyagok kezelése - eredmények menüpontban, ha belépett a konferencia oldara felhasználói nevével és jelszavával.

2017-05-21 16:33:16

ELŐADÁSRA JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTVA MÁJUS 7-IG!

A konferenciára előadással, előadás sorozattal (szimpóziummal) vagy poszterrel lehet még jelentkezni május 7, vasárnap este 24:00 óráig, a Regisztráció --> Szakmai anyagok kezelése menüpontban. Az előadók ugyanitt, május 17-ig kapnak értesítést a bírálati eredményről.

2017-04-30 20:00:00

NYITÓ ELŐADÁSOK, JÚNIUS 22, 10:00-TŐL

Csapó Benő és Falus András beszélnek a művészetek szerepéről a kognitív fejlődésben. Alkotóként is kapcsolódnak a témához: a fényképezés, illetve a versírás fontos szerepet játszik az életükben.

Csapó Benő és Zsolnai Anikó tanulmánykötetet szerkesztett, amelyben a zene és a vizuális művészetek képességrendszereiről és ezek fejlődéséről is olvashatunk.

Falus András könyvet szerkesztett Zene és egészség címmel, amelyben agykutatók, muzsikusok, zenepedagógusok, pszichológusok, lelkészek és művelődéstörténészek beszélnek a zene hatásáról.

2017-03-16 19:53:16

Gyermek- és ifjúsági szubkultúrák: kihívások vagy esélyek a művészetpedagógia számára

A Művészetpedagógiai Konferenciához kapcsolódó ELTE Workshop for Arts Education második napján, június 24-én panel vita lesz a fiatalok sajátos képi, zenei, mozgásos kifejezésmódjairól, a szubkultúrákról. Részvevők:

Zene: Katie OVERY, az Edinburgh-i Egyetem Reid Zeneművészeti Kara, Zene az Emberi és Társadalmi Fejlődésben (Institute for Music in Human and Social Development, IMHSD) tanszélvezető docense

Színház és drámapedagógia: Sanja TASIĆ, elnök, Nemzetközi Dráma / Színházpedagógiai Társaság (IDEA), rendező és drámapedagógus, Hlebteatar, Szerbia

Vizuális és médiakultúra: Peter GREGORY, Canterbury Christ Church Egyetem docense, az angol rajzpedagógus szövetség (The National Society for Education in Art and Design, NSEAD) elnöke

Interdiszciplináris esztétikai nevelés, vizuális kultúra: Viola van LANSCHOT HUBRECHT a holland Tantervfejlesztő Intézet főmunkatársa

2017-03-16 19:48:16

MŰVÉSZETPEDAGÓGUSOK ÉS TERMÉSZETTUDOMÁNYOK OKTATÓI, KAPCSOLÓDÁSI PONTOKRÓL

Kerekasztal beszélgetés lesz a konferencia első napján, „A világ új képe a természettudományban és a művészetben és a 21. századi művészetpedagógia” címmel, amely Kepes György a két terület közötti, „hídverő” könyvére utal. Részvevők:

Színház- és drámapedagógia: Takács Gábor, Káva Kulturális Műhely

Vizuális nevelés és múzeumi tanulás: German Kinga egyetemi docens, MOME Elméleti Intézet, Orosz Csaba, Nyíregyházi Egyetem, BTK, Vizuális Nevelési Tanszék

Zenepedagógia: Bodnár Gábor, ELTE BTK, Gévayné Janurik Márta, SZTE Zeneművészeti Kara MTA-SZTE Ének-Zene Szakmódszertani Kutatócsoport, és Deszpot Gabriella, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézete, MTA-LFZE Aktív Zenetanulás Kutatócsoport

Természettudományok: Tél Tamás fizikus, az MTA _ELTE Fizika Tanítása Kutatócsoport vezetője, Szalay Luca vegyész, az MTA-ELTE Kutatásalapú fKémiatanítás Kutatócsoport vezetője, vagy / és Vancsó Ödön matematikus, az MTA-ELTE Korszerű Komplex Matematikaoktatás Kutatócsoport vezetője.

2017-03-13 10:01:53
 

MEGJELENTEK A KONFERENCIA KÖTETEK!

Előadóink és kiállítóink 1-4 oldalas tartalmi kivonataival, letölthetők a konferencia kiadványai: MPK kötet magyar nyelven, EWAE kötet angol nyelven. ... Tovább

2017-07-17 09:34:16

HASZNOS INFORMÁCIÓK, ÚJ RÉSZLETES PROGRAM LETÖLTHETŐ!

A konferencia új részletes programja innen letölthető. Hasznos információkat tölthet le innen. ... Tovább

2017-06-18 09:39:52

MTA MŰVÉSZETPEDAGÓGIAI KUTATÓCSOPORTOK BESZÁMOLÓ RENDEZVÉNYE

Konferenciánk az MTA Tantárgy-pedagógiai Kutatási Programjához kapcsolódik. A teljes kutatási programról készült tájékoztató innen letölthető. ... Tovább

2017-06-08 12:55:08